Italijansku kuhinju svi vole, a najpoznatiji specijaliteti su špagete i pica. Špagete se vrlo jednostavno prave i odlično su rešenje kada vam treba nešto na brzinu, a ovaj recept je savršen. Obzirom da Italijani prave paste sa par sastojaka i nikada ne preteruju, mi vam donosimo američki recept koji će vas oduševiti. Napravite špagete sa piletinom i sirom u kremastom sosu i eto savršenog predloga za ručak.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 1/2 zelene paprike
- 1/2 crvene paprike
- 1 crni luk
- 1 konzerva pelata
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1 šolja neutralne pavlake
- 50 g brašna
- 3 kašike putera
- 1 šolja rendanog mocarela sira
- 1 šolja rendanog čedar sira
- 1 kašičica italijanskog začina
- 4 čena belog luka
- špagete
Recept za špagete sa piletinom i sirom:
Ispržite povrće
U tiganju istopite puter, pa dodajte seckani crni luk, a onda i seckanu crvenu i zelenu papriku. Na kraju dodajte i seckani beli luk, pa pržite dok povrće ne omekša. Zatim dodajte brašno i dobro promešajte.
Sipajte bujon i pavlaku za kuvanje
Zatim u povrće sipajte bujon i dobro promešajte, pa sipajte i pavlaku za kuvanje, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Lepo promešajte, pa začinite po želji, a onda dodajte rendanu mocarelu i čedar sir.
Dodajte piletinu u sos
Belo meso dobro ispržite, a možete i da ga skuvate. Zatim ga sitno isecite, pa dodajte u sos. Pospite italijnaskim začinom i sve dobro promešajte. Na kraju umešajte i seckani pelat i lepo promešajte.
Skuvajte špagete
Skuvajte špagete u ključaloj vodi koju ste posolili, pa ih procedite. Dodajte u sos sa piletinom i lepo promešajte. Sipajte dobijenu smesu u tepsiju koju ste premazali puterom.
Pecite
Pospite rendanom mocarelom i čedar sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Brzinska pasta od samo 3 sastojka
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem