Počela je sezona tikvica, a ovo jeftino povrće se odlično uklapa sa skoro svima namirnicama. Njih možete da pripremate na razne načine, pa tako možete da ih punite, rolate, pohujete, pržite... Za šta god da se odlučite sigurni smo da ćete napraviti ukusno jelo, a mi vam predlažemo jedan od najboljih recepata. Napravite tikvice punjene belim mesom i povrćem za manje od 40 minuta.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 2 paradajza
- 1 crni luk
- 300 g belog mesa
- 150 g kukuruza iz konzerve
- 150 ml paradajz sosa
- 80 g tvrdog sira
- 100 ml vode
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice mlevene ljute paprike
- 1 veza peršuna
Recept za tikvice punjene belim mesom i povrćem:
Pripremite tikvice
Isecite vrh i dno tikvicama, pa ih isecite na pola. Izdubite ih i poređajte na pleh. Premažite uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
Pripremite meso
Belo meso skuvajte, pa isecite na kockice. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa posolite, pobiberite, pospite mlevenim belim lukom, kao i slatkom i ljutom paprikom. Promešajte, pa sipajte paradajz sos i promešajte. Onda dodajte belo meso i kukuruz, kao i seckani paradajz, pa promešajte. Ostavite na šporetu još 5 minuta i nadev je gotov.
Napunite tikvice
Pečene tikvice napunite dobijenom smesom, a zatim ih pospite rendanim sirom. Vratite u rernu i pecite na 180°C oko 5-10 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Prolećna musaka od krompira i tikvica
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus