Obrok salate su popularne kada je napolju toplo vreme, jer se prave brzinski, a preukusne su. Jedna od najpoznatijih obrok salata je i Cezar, a ako volite belo meso donosimo vam sjajan recept. Napravite pileću salatu sa pasuljem i kukuruzom, a onda preko sipajte pikantni preliv.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 1/3 kašičice belog luka u prahu
- 1 kašičica slatke paprike
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 4 jajeta
- 4 kisela krastavca
- 150 g kukuruza
- 250 g crvenog pasulja
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika jogurta
- 1 kašičica ljutog senfa
Recept za pileću salatu sa pasuljem:
Pripremite meso
Isecite belo meso na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite belim lukom i slatkom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. Ispržite meso.
Pomešajte sastojke
Jaja tvrdo skuvajte, pa iseckajte na kockice ili izrendajte. Kisele krastavce takođe sitno iseckajte, pa pomešajte. U istu posudu dodajte proceđen i opran kukuruz i pasulj. Na kraju dodajte meso i promešajte.
Napravite preliv
U posudi pomešajte majonez, senf i jogurt. Posolite i pobiberite, pa sve lepo sjedinite. Sipajte preko salate i promešajte.
Pročitajte i ovo: Pileća salata kakvu niste pravili do sada
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus