Obrok salate su sve popularnije, jer se lako i brzo spremaju, a preukusne su. Najčešće se priprema pileća salata, a u nju pored mesa, možete da dodajete sastojke po želji. Donosimo vam i super recept za pileću salatu koja se pravi sa kiselim krastavcima, kuvanim jajima i zanimljivim prelivom.
Sastojci:
- 250-300 g kiselih krastavaca
- 400 g pilećeg filea
- 3 šargarepe
- 4 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- mirođija
Recept za pileću salatu sa kisleim krastavcima:
Skuvajte sastojke
U šerpi skuvajte belo meso, pa kada omekša procedite i ostavite da se ohladi. U drugoj šerpi skuvajte šargarepu, a u trećoj jaja. Takođe procedite i ostavite da se ohlade.
Isecite sastojke
Odvojite žumanca i belanca, pa belanca iseckajte, kao i kiseli krastavac, šargarepu i meso. Žumanca posolite, pa sipajte maslinovo ulje, pavlaku i senf i sve lepo sjedinite.
Pomešajte sastojke
U posudi pomešajte meso, povrće, jaja, a onda dodajte preliv od žumanaca. Sve dobro sjedinite, pa ukrasite seckanom mirođijom.
Pročitajte i ovo: Svečana pileća salata
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus