Pileće salate su popularno posluženje kada su slave, a možete da ih ređate kao tortu ili da ih jednostavno poslužite u činiji. Mi vam donosimo sjajan recept za pileću salatu sa kiselim krastavcima, senfom i kuvanim jajima kojom će svi gosti biti oduševljeni. Pravi se od celog pileta, pa je količina dovoljna za puno ljudi, a ako vam preostane možete da napravite sendvič tako što ćete je koristiti kao namaz. 

Sastojci:

  • 1 manje pile 
  • 100 g pečuraka 
  • 100 g kiselih krastavčića 
  • 1 zelena salata 
  • 2 jajeta
  • 1/2 limuna
  • 1-2 kašičice senfa
  • 200 g kisele pavlake 
  • 1 veza peršuna 
  • 150 g majoneza 

Recept za pileću salatu sa senfom:

14:42
Korak 1

Pripremite meso

Pile skuvajte, pa procedite i ostavite da se ohladi. Zatim ga isecite na tanke trake, pa stavite sa strane. Naravno kosti uklonite. 

14:43
Korak 2

Pomešajte sastojke 

U posudi pomešajte seckane pečurke koje ste prethodno propržili i ocedili, pa dodajte sitno seckani kiseli krastavac i zelenu salatu. Koristite samo srce zelene salate (listovi će vam biti potrebni za dekoraciju). Na kraju dodajte meso i rendan jaja koja ste prethodno skuvali. 

14:43
Korak 3

Začinite salatu

U posudi pomešajte pavlaku, senf, so, biber, sok od limuna, majonez i seckani peršun. Sve dobro promešajte i sipajte preko salate. Promešajte ponovo. 

15:22
Korak 4

Dekorišite salatu

Posudu obložite listovima zelene salata, pa sipajte i salatu. Držite u frižideru do serviranja. 

Pročitajte i ovo: Svečana pileća salata za slavu

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow salata od mariniranih tikvica

(StvarUkusa/S.B.)