Pileće salate su popularno posluženje kada su slave, a možete da ih ređate kao tortu ili da ih jednostavno poslužite u činiji. Mi vam donosimo sjajan recept za pileću salatu sa kiselim krastavcima, senfom i kuvanim jajima kojom će svi gosti biti oduševljeni. Pravi se od celog pileta, pa je količina dovoljna za puno ljudi, a ako vam preostane možete da napravite sendvič tako što ćete je koristiti kao namaz.
Sastojci:
- 1 manje pile
- 100 g pečuraka
- 100 g kiselih krastavčića
- 1 zelena salata
- 2 jajeta
- 1/2 limuna
- 1-2 kašičice senfa
- 200 g kisele pavlake
- 1 veza peršuna
- 150 g majoneza
Recept za pileću salatu sa senfom:
Pripremite meso
Pile skuvajte, pa procedite i ostavite da se ohladi. Zatim ga isecite na tanke trake, pa stavite sa strane. Naravno kosti uklonite.
Pomešajte sastojke
U posudi pomešajte seckane pečurke koje ste prethodno propržili i ocedili, pa dodajte sitno seckani kiseli krastavac i zelenu salatu. Koristite samo srce zelene salate (listovi će vam biti potrebni za dekoraciju). Na kraju dodajte meso i rendan jaja koja ste prethodno skuvali.
Začinite salatu
U posudi pomešajte pavlaku, senf, so, biber, sok od limuna, majonez i seckani peršun. Sve dobro promešajte i sipajte preko salate. Promešajte ponovo.
Dekorišite salatu
Posudu obložite listovima zelene salata, pa sipajte i salatu. Držite u frižideru do serviranja.
Pročitajte i ovo: Svečana pileća salata za slavu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem