Postoje osobe koje su alergične na gluten, pa moraju da vode računa o ishrani. Danas postoje različiti recepti za pripremu hrane bez glutena, a i u restoranima možete da naiđete na veliki izbor jela. Predlažemo vam da isprobate najlakši recept za hleb bez glutena za koji vam je potrebno svega 6 minuta, a koji će vam se sigurno dopasti. Ako vam je potrebna veća količina slobodno udvostručite količinu sastojaka, a ova količina je dovoljna za doručak za jednu osobu. Na hleb bez glutena možete da mažete slatke ili slane namaze. 

Sastojci: 

  • 50 g brašna od pirinča 
  • 50 ml kefira 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • prstohvat soli 

Recept za hleb bez glutena: 

U dubljoj šolji pomešajte kefir i jaje, pa lepo umutute. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i prstohvat soli. Sve lepo sjedinite i pecite u mikrotalasnoj rerni na 900W oko 3 minuta. Izvadite hleb i isecite na kriške. 

Pročitajte i ovo: Slatki hleb sa urmama i orasima

BONUS VIDEO: 

trik za pečenje tost hleba :instagram/baby_sales_b1og

StvarUkusa/S.B.