Postoje osobe koje su alergične na gluten, pa moraju da vode računa o ishrani. Danas postoje različiti recepti za pripremu hrane bez glutena, a i u restoranima možete da naiđete na veliki izbor jela. Predlažemo vam da isprobate najlakši recept za hleb bez glutena za koji vam je potrebno svega 6 minuta, a koji će vam se sigurno dopasti. Ako vam je potrebna veća količina slobodno udvostručite količinu sastojaka, a ova količina je dovoljna za doručak za jednu osobu. Na hleb bez glutena možete da mažete slatke ili slane namaze.
Sastojci:
- 50 g brašna od pirinča
- 50 ml kefira
- 1 jaje
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
Recept za hleb bez glutena:
U dubljoj šolji pomešajte kefir i jaje, pa lepo umutute. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i prstohvat soli. Sve lepo sjedinite i pecite u mikrotalasnoj rerni na 900W oko 3 minuta. Izvadite hleb i isecite na kriške.
Pročitajte i ovo: Slatki hleb sa urmama i orasima
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem