Bezglutenska ishrana prija digestivnom sistemu i poboljšava njegovo zdravlje, a preporučuje se svima koji imaju celijakiju ili intoleranciju na gluten. Hrana koja ne sadrži gluten je postala popularna u celom svetu, pa je konzumiraju i osobe koje nemaju intoleranciju. Danas postoji dosta recepeta koje možete da pripremite, a kolači su definitivno najomiljenija kategorija. Za pripremu domaćih bezglutenskih kolača trebaće vam i prašak za pecivo, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite domaći.
- Sastojci:
- 12 ravnih kašičica kukuruznog, pirinčanog ili heljdinog brašna
- 5 kašičica sode bikarbone
- 3 kašičice limunske kiseline
Prirpema:
Pomešajte brašno, limunsku kiselinu i sodu bikarbonu u tegli i prašak za pecivo je spreman. Dobro zatvorite teglu i čuvajte u špajzu ili elementu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus