Uvek pri ruci imajte prašak za pecivo bez glutena ako poželite da umesite pecivo.

Bezglutenska ishrana prija digestivnom sistemu i poboljšava njegovo zdravlje, a preporučuje se svima koji imaju celijakiju ili intoleranciju na gluten. Hrana koja ne sadrži gluten je postala popularna u celom svetu, pa je konzumiraju i osobe koje nemaju intoleranciju. Danas postoji dosta recepeta koje možete da pripremite, a kolači su definitivno najomiljenija kategorija. Za pripremu domaćih bezglutenskih kolača trebaće vam i prašak za pecivo, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite domaći.
- Sastojci:
- 12 ravnih kašičica kukuruznog, pirinčanog ili heljdinog brašna
- 5 kašičica sode bikarbone
- 3 kašičice limunske kiseline
Prirpema:
Pomešajte brašno, limunsku kiselinu i sodu bikarbonu u tegli i prašak za pecivo je spreman. Dobro zatvorite teglu i čuvajte u špajzu ili elementu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.