Domaćinsku supu ne možemo da zamislimo bez knedli, a njih možete da dodate i u paprikaš ili gulaš, umesto krompira ili testenine. Ali, postoje ljudi koji su alergični na gluten i moraju da vode računa o ishrani. Svakako knedle se prave sa grizom, a onaj kukuruzni mogu da koriste osobe koje su osetljive na gluten, ali on sadrži visok glikemijski indeks, pa nije povoljan ako imate dijabetes, insulinsku rezistneciju... Postoji odlično rešenje, a to je da brašno zamenite onim bez glutena, ali takođe izbacite i jaja. Samo pomešajte sa vodom i neodoljive knedle su gotove, a jednako su ukusne kao i one što stalno pravimo.
- Sastojci:
- 110 g brašna bez glutena
- 130 ml vode
- prstohvat soli
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, vodu i posolite. Sve dobro sjedinite da dobijte gušću smesu, a zatim ostavite da odstoji dok voda ne proključa. Zatim sipajte kašikom smesu u vodu i kuvajte 2-3 minuta. Vadite rupičastom kašikom u posudu i properite mlakom vodom. Stavite u supu ili u paprikaš.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus