Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KNEDLE BEZ GLUTENA I JAJA: Odlične su za domaćinsku supu ili paprikaš, a prave se od 3 sastojka

Autor Sanja Belinić

Ukusne knedle možete da napravite i bez jaja i glutena i to samo od par sastojaka.

 Knedle za supu bez glutena i jaja Izvor: Printscreen/YT/Fed & Fit

Domaćinsku supu ne možemo da zamislimo bez knedli, a njih možete da dodate i u paprikaš ili gulaš, umesto krompira ili testenine. Ali, postoje ljudi koji su alergični na gluten i moraju da vode računa o ishrani. Svakako knedle se prave sa grizom, a onaj kukuruzni mogu da koriste osobe koje su osetljive na gluten, ali on sadrži visok glikemijski indeks, pa nije povoljan ako imate dijabetes, insulinsku rezistneciju... Postoji odlično rešenje, a to je da brašno zamenite onim bez glutena, ali takođe izbacite i jaja. Samo pomešajte sa vodom i neodoljive knedle su gotove, a jednako su ukusne kao i one što stalno pravimo. 

  • Sastojci:
  • 110 g brašna bez glutena 
  • 130 ml vode
  • prstohvat soli

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, vodu i posolite. Sve dobro sjedinite da dobijte gušću smesu, a zatim ostavite da odstoji dok voda ne proključa. Zatim sipajte kašikom smesu u vodu i kuvajte 2-3 minuta. Vadite rupičastom kašikom u posudu i properite mlakom vodom. Stavite u supu ili u paprikaš. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nemke

Bez glutena? Bez jaja? Ovo je nezdravo, ljudi nemojte jesti ovo.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti