Domaćinsku supu ne možemo da zamislimo bez knedli, a njih možete da dodate i u paprikaš ili gulaš, umesto krompira ili testenine. Ali, postoje ljudi koji su alergični na gluten i moraju da vode računa o ishrani. Svakako knedle se prave sa grizom, a onaj kukuruzni mogu da koriste osobe koje su osetljive na gluten, ali on sadrži visok glikemijski indeks, pa nije povoljan ako imate dijabetes, insulinsku rezistneciju... Postoji odlično rešenje, a to je da brašno zamenite onim bez glutena, ali takođe izbacite i jaja. Samo pomešajte sa vodom i neodoljive knedle su gotove, a jednako su ukusne kao i one što stalno pravimo.
- Sastojci:
- 110 g brašna bez glutena
- 130 ml vode
- prstohvat soli
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, vodu i posolite. Sve dobro sjedinite da dobijte gušću smesu, a zatim ostavite da odstoji dok voda ne proključa. Zatim sipajte kašikom smesu u vodu i kuvajte 2-3 minuta. Vadite rupičastom kašikom u posudu i properite mlakom vodom. Stavite u supu ili u paprikaš.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem