Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA: Pravi domaćinski ukus ručka, sve meko, fino, topi se u ustima (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Klasik među jelima koji morate da probate.

 Pileći paprikaš sa noklicama.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Paprikaš, pored gulaša i pasulja spada u klasike srpske kuhinje koje svaka domaćica zna da skuva. To su jela koja se bukvalno sama spremaju. Ukoliko do sada niste probali pileći paprikaš sa noklicama, sada je pravo vreme. One se pripremaju od samo 3 sastojka i nema šanse da vam ne uspeju.

  • Sastojci:
  • 600 g pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 sveže paprike
  • 2 šargarepe
  • 4 srednja krompira
  • pola tikvice
  • celerov list
  • suvi začin, so, malo mlevene paprike, peršun
  • ulje
  • Za noklice:
  • 1 jaje
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, sečenu papriku i šargarepu. Kad malo omekša dodati meso, malo mlevene začinske paprike, tikvicu i krompir na kockice iseckan. Naliti vodom i ostaviti da se skuva. U činiji razbiti i umutiti jaje, dodati 3 kašike brašna i kašiku ulja. Sve dobro izjednačiti. Malom kašičicom vaditi smesu i spuštati u čorbu. Kuvati 5-6 minuta. Dodati malo začina, soli i peršunov list. Služiti toplo.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti