Paprikaš, pored gulaša i pasulja spada u klasike srpske kuhinje koje svaka domaćica zna da skuva. To su jela koja se bukvalno sama spremaju. Ukoliko do sada niste probali pileći paprikaš sa noklicama, sada je pravo vreme. One se pripremaju od samo 3 sastojka i nema šanse da vam ne uspeju.
- Sastojci:
- 600 g pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 sveže paprike
- 2 šargarepe
- 4 srednja krompira
- pola tikvice
- celerov list
- suvi začin, so, malo mlevene paprike, peršun
- ulje
- Za noklice:
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk, sečenu papriku i šargarepu. Kad malo omekša dodati meso, malo mlevene začinske paprike, tikvicu i krompir na kockice iseckan. Naliti vodom i ostaviti da se skuva. U činiji razbiti i umutiti jaje, dodati 3 kašike brašna i kašiku ulja. Sve dobro izjednačiti. Malom kašičicom vaditi smesu i spuštati u čorbu. Kuvati 5-6 minuta. Dodati malo začina, soli i peršunov list. Služiti toplo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem