Pita pica je rado viđen gost na našim trpezama. Recept u nastavku je veoma jednostavan, a pita je veoma izdašna i može da bude odličan izbor za doručak ili večeru. Popularna je jednako kao i klasična pica od testa.
- Sastojci:
- 1 pakovanje tanjih kora za pitu
- 200 g sira mekšeg
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- pola praška za pecivo
- 100-150 g šunke
- kečap
- origano
- 30 ml ulja
- malo kačkavalja i susam
Priprema:
U činiji izdrobiti sir, dodati jaja, ulje, prašak za pecivo i jogurt. Sve dobro izjednačiti. Koru premazati sa 2-3 kašike nadeva. U dnu poređati listove šunke, preliti kečapom i posuti origanim. Koru uviti u tanki rolat pa je saviti u krug i ređati u pleh podmazani ili obložen pek papirom. Sve tako do utroška ili koliko vam je potrebno. Ostatak fila premazati preko pica pite sa nadevom, posuti rendanim kačkavaljem i susamom. Peći na 200 stepeni oko 30- 40 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom