Pita pica je rado viđen gost na našim trpezama. Recept u nastavku je veoma jednostavan, a pita je veoma izdašna i može da bude odličan izbor za doručak ili večeru. Popularna je jednako kao i klasična pica od testa.
- Sastojci:
- 1 pakovanje tanjih kora za pitu
- 200 g sira mekšeg
- 3 jajeta
- 100 ml jogurta
- pola praška za pecivo
- 100-150 g šunke
- kečap
- origano
- 30 ml ulja
- malo kačkavalja i susam
Priprema:
U činiji izdrobiti sir, dodati jaja, ulje, prašak za pecivo i jogurt. Sve dobro izjednačiti. Koru premazati sa 2-3 kašike nadeva. U dnu poređati listove šunke, preliti kečapom i posuti origanim. Koru uviti u tanki rolat pa je saviti u krug i ređati u pleh podmazani ili obložen pek papirom. Sve tako do utroška ili koliko vam je potrebno. Ostatak fila premazati preko pica pite sa nadevom, posuti rendanim kačkavaljem i susamom. Peći na 200 stepeni oko 30- 40 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus