Pita pica je rado viđen gost na našim trpezama. Recept u nastavku je veoma jednostavan, a pita je veoma izdašna i može da bude odličan izbor za doručak ili večeru. Popularna je jednako kao i klasična pica od testa

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje tanjih kora za pitu 
  • 200 g sira mekšeg
  • 3 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • pola praška za pecivo
  • 100-150 g šunke
  • kečap
  • origano
  • 30 ml ulja
  • malo kačkavalja i susam

Priprema:

U činiji izdrobiti sir, dodati jaja, ulje, prašak za pecivo i jogurt. Sve dobro izjednačiti. Koru premazati sa 2-3 kašike nadeva. U dnu poređati listove šunke, preliti kečapom i posuti origanim. Koru uviti u tanki rolat pa je saviti u krug i ređati u pleh podmazani ili obložen pek papirom. Sve tako do utroška ili koliko vam je potrebno. Ostatak fila premazati preko pica pite sa nadevom, posuti rendanim kačkavaljem i susamom. Peći na 200 stepeni oko 30- 40 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE