Recept za slatku pogaču sa punjenu čizkejk filom je za kratko vreme postao viralan na društvenim mrežama. Umesto klasične slane mnogi žele da isprobaju slatku pogaču koja je neverovatno mekana. Poznato punjenje je čini neodoljivom, a ako želite da bude još ukusnija, slobodno dodajte seckane jagode.
Sastojci:
- Za testo:
- 220 g brašna
- 40 g šećera
- 1/2 kašike suvog kvasca
- 80 ml toplog mleka
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 30 g putera
- Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 40 g šećera
- 80 g maskarpone sira
- Za premazivanje:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- malo istoljenog putera
Recept za slatku korejsku pogaču punjenu čizkejk filom:
U posudi pomešajte toplo mleko i kvasac, pa dodajte šećer i jaje. Kratko promešajte, pa dodajte so i brašno i umesite testo. Na kraju dodajte istopljeni puter i mesite sve dok ga testo ne upije. Stavite u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji nekih sat vremena. Zatim testo kratko premesite i razvucite u tanji krug. Stavite na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji 45 mintua. Premažite jajetom koje ste umutili sa mlekom. Izbockajte hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 15 minuta. Premažite istopljenim puterom. Umutite maskarpone, šećer i slatku pavlaku. Presecite pogaču na pola, pa premažite dobijenim filom. Preklopite i secite.
Pročitajte i ovo: Slatka lisnata pogača
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus