Proja sa šunkom, sirom i mladim lukom je jelo koje će svi obožavati, a možete lako da je napravite. Gotova je za sat vremena. Ukoliko volite proju možda će vas zanimati i recept za proju sa sirom i spanaćem. Evo i kako da napravite proju sa šunkom i sirom:

Sastojci:

  • 114 g šunke iseckane na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 120 g višenamenskog brašna
  • 90 g žutog kukuruznog brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 velika jajeta
  • 227 g mlaćenice
  • 57 g slanog putera, rastopljenog
  • 113 g rendanog kačkavalja
  • 40 g tanko isečenog mladog luka

Recept za domaću proju sa šunkom i sirom:

Zagrejte rernu na 220°C. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte nakratko šunku da unese aromu u ulje. Kada se zagreje, sklonite sa vatre i šupljikavom kašikom prenesite na tanjir obložen papirnim ubrusima. Ostavite ulje u tiganju. U srednjoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u činiji. Umutiti da se dobro sjedine.

U drugoj posudi umutite jaja sa mlaćenicom i otopljenim puterom. Umešajte mešavinu jaja u suve sastojke, mešajući dok se ne sjedine. Dodajte sir, mladi luk i šunku. Sipajte u nauljenu tepsiju i pecite dok ne porumeni, oko 20 minuta. Izvucite iz rerne, pospite preostalim sirom preko vrha, vratite u rernu na još 3 do 4 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite u plehu najmanje 10 minuta. Po vrhu pospite iseckani mladi luk. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi letnja proja sa paprikama i kačkavaljem

BONUS VIDEO

Kurir televizija SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb

StvarUkusa/L.S.