Prepustite se projisa sirom sa užitkom. Starinsko i tradicionalno pecivo koje možete da jedete u svakoj prilici. Modžda ćete želeti da probate i proju sa krompirom. Proja sa sirom je izdašna, vrlo pogodna kao dodatak na proslavama, a možete i da je zamrznete za kasniju upotrebu. Evo kako da napravite proju sa sirom!
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 130 g belog brašna
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 60 ml ulja
- 130 g belog tvrdog sira
- 100 ml mleka
- 3 jajeta
Recept za proju sa sirom
Zagrejte rernu
Za proju sa sirom zagrejte rernu na 200C. Prosejte brašno, so, i prašak za pecivo u činiju, a zatim ponovo prosejte da biste bili sigurni da su sastojci dobro sjedinjeni.
Dodajte puter
Dodajte puter u činiju i pomešajte vrhovima prstiju da napravite prezle. Ubacite i sir i ravnomerno umešajte.
Sipajte mleko
Napravite udubljenje u sredini smese za proju i sipajte dovoljno mleka da dobijete prilično mekano ali čvrsto testo. Nemojte sipati sve mleko odjednom, jer vam možda neće biti potrebno sve da biste dobili pravu konzistenciju.
Pecite proju
Rasporedite testo za proju u kalupe za mafine. Pecite u rerni 15-20 minuta, ili dok ne porumeni. Uživajte u proji sa sirom!
Pročitajte kako se pravi POSNA PROJA SA PEČENIM PAPRIKAMA I POVRĆEM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun