Prepustite se projisa sirom sa užitkom. Starinsko i tradicionalno pecivo koje možete da jedete u svakoj prilici. Modžda ćete želeti da probate i proju sa krompirom. Proja sa sirom je izdašna, vrlo pogodna kao dodatak na proslavama, a možete i da je zamrznete za kasniju upotrebu. Evo kako da napravite proju sa sirom!

Sastojci:

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 130 g belog brašna
  • prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 60 ml ulja
  • 130 g belog tvrdog sira
  • 100 ml mleka
  • 3 jajeta

Recept za proju sa sirom

10:10
Korak 1

Zagrejte rernu

Za proju sa sirom zagrejte rernu na 200C. Prosejte brašno, so, i prašak za pecivo u činiju, a zatim ponovo prosejte da biste bili sigurni da su sastojci dobro sjedinjeni.

10:13
Korak 2

Dodajte puter

Dodajte puter u činiju i pomešajte vrhovima prstiju da napravite prezle. Ubacite i sir i ravnomerno umešajte.

10:13
Korak 3

Sipajte mleko

Napravite udubljenje u sredini smese za proju i sipajte dovoljno mleka da dobijete prilično mekano ali čvrsto testo. Nemojte sipati sve mleko odjednom, jer vam možda neće biti potrebno sve da biste dobili pravu konzistenciju.

10:14
Korak 4

Pecite proju

Rasporedite testo za proju u kalupe za mafine. Pecite u rerni 15-20 minuta, ili dok ne porumeni. Uživajte u proji sa sirom!

Pročitajte kako se pravi POSNA PROJA SA PEČENIM PAPRIKAMA I POVRĆEM

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Pljeskavice od kukuruza

StvarUkusa/L.S.