Prepustite se projisa sirom sa užitkom. Starinsko i tradicionalno pecivo koje možete da jedete u svakoj prilici. Modžda ćete želeti da probate i proju sa krompirom. Proja sa sirom je izdašna, vrlo pogodna kao dodatak na proslavama, a možete i da je zamrznete za kasniju upotrebu. Evo kako da napravite proju sa sirom!
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 130 g belog brašna
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 60 ml ulja
- 130 g belog tvrdog sira
- 100 ml mleka
- 3 jajeta
Recept za proju sa sirom
Zagrejte rernu
Za proju sa sirom zagrejte rernu na 200C. Prosejte brašno, so, i prašak za pecivo u činiju, a zatim ponovo prosejte da biste bili sigurni da su sastojci dobro sjedinjeni.
Dodajte puter
Dodajte puter u činiju i pomešajte vrhovima prstiju da napravite prezle. Ubacite i sir i ravnomerno umešajte.
Sipajte mleko
Napravite udubljenje u sredini smese za proju i sipajte dovoljno mleka da dobijete prilično mekano ali čvrsto testo. Nemojte sipati sve mleko odjednom, jer vam možda neće biti potrebno sve da biste dobili pravu konzistenciju.
Pecite proju
Rasporedite testo za proju u kalupe za mafine. Pecite u rerni 15-20 minuta, ili dok ne porumeni. Uživajte u proji sa sirom!
Pročitajte kako se pravi POSNA PROJA SA PEČENIM PAPRIKAMA I POVRĆEM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus