Lisnato testo se koristi kada želite da napravite pite ili ukusna slana peciva. Mi vam danas predlažemo da isprobate i ovaj recept za pecivo od lisnatog testa sa viršlama. Njegova priprema je jednostavna, a ni sastojci nisu skupi. Kada jednom probate ovo slano pecivo zaboravićete na pekaru.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2 viršle
- 1 pakovanje pancete ili slanine
- 1 paprika
- malo tvrdog sira
- 2 kašike crnog susama
- 1 jaje
Recept za slano pecivo - rolovana viršla:
Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Isecite na trake, pa na svaku traku stavite parče slanine i preklopite. Viršle skuvajte i isecite na parčiće. Zatim stavite jedno parče na lisnato testo i urolajte. Probodite čačkalicom da se testo ne odvoji. Poređajte na pleh obložen pek papirom, premažite umućenim jajetom, pa stavite parče sira i pospite susamom. Na vrh stavite malo secakne paprike, pa pecite u zagrejanoj rerni na 210°C oko 15-20 minuta.
Pročitajte i ovo: Domaći kroasani punjeni viršlama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus