Slano pecivo možete da pripremate za doručak ili večeru, a postoji puno ukusnih recepata. Uglavnom je priprema jednostavna, jer se često koristi gotovo testo. Predlažemo vam da napravite slano pecivo od lisnatog testa punjeno neodoljivim nadevom od pečuraka i krompira.
Sastojci:
- 600 g lisnatog testa
- 200 g pečuraka
- 300 g krompira
- 1 crni luk
- 120 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- 1 veza mirođije
Recept za slano pecivo punjeno pečurkama i krompirom:
Pripremite lisnato testo
Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite. Isecite na jednake trake, pa onda isecite i u obliku kvadrata.
Napravite nadev
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte sitno seckane pečurke. Posolite i pobiberite, pa pržite dok i one ne budu gotove. Stavite u posudu, pa dodajte sitno seckan krompi, mirođiju i rendani sir. Zatim dodajte jedno jaje i sve lepo promešajte.
Napunite testo
Na kvadrat testa stavite malo nadeva, premažite ivice umućenim jajetom, pa preklopite tako da napravite kornet. Radite to sve dok ne utrošite sastojke.
Pecite
Ređajte pecivo na pleh obložen pek papirom, pa premažite jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Pročitajte i ovo: Slano pecivo punjeno sirom i peršunom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus