Kada vam dolaze prijatelji u goste ili vam je potrebna brzinska večera, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept. Napravite pecivo od lisnatog testa i dodajte slaninu, krem sir i kečap. Za pripremu je potrebno 5 minuta, a za pečenje još 25. Ovo hrskavo pecivo punjeno slaninom je odlično za sve prilike, a super je i to što je gotovo za pola sata.
Sastojci:
- 450 g lisnatog testa
- 8 komada slanine
- malo kečapa
- krem sir
- 1 jaje
Recept za pecivo punjeno slaninom:
Pripremite lisnato testo
Lisnato testo odmrznite, a onda razvucite oklagijom u obliku pravougaonika. Zatim isecite na deblje trake. Treba da dobijete 8 traka.
Poređajte slaninu na testo
Preko svakog lisnatog testa stavite parče slanine, pa premažite kečapom, a onda i krem sirom.
Pecite rolnice
Urolajte i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pričvrstite čačkalicom, pa premažite jajetom koje ste prethodno umutili. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
Pročitajte i ovo: Pecivo punjeno sirom i slaninom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus