Ako želite da ukrasite Uskršnju trpezu preslatkim pecivom, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept. Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu. Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete da punite džemom ili eurokremom, a možete da služite i prazno.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 100 g šećera
- 100 g mekog putera
- 1 jaje
- 10 g soli
- 1 kašičica suvog kvasca
- Za premazivanje:
- 1 jaje
Recept za pecivo u obliku zeca:
Napravite testo
U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.
Oblikujte zečeve
Podelite testo na lotpice težine 80 g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zimijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep. Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama.
Pecite testo u obliku zečeva
Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Pecivo u obliku zeca punjeno eurokremom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus