Ako želite da ukrasite Uskršnju trpezu preslatkim pecivom, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept. Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu. Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete da punite džemom ili eurokremom, a možete da služite i prazno.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 250 ml mlakog mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g mekog putera
  • 1 jaje
  • 10 g soli
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje 

Recept za pecivo u obliku zeca:

14:08
Korak 1

Napravite testo 

U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena. 

14:08
Korak 2

Oblikujte zečeve 

Podelite testo na lotpice težine 80 g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zimijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep. Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama. 

14:08
Korak 3

Pecite testo u obliku zečeva 

Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. 

Instagram/austrian_cravings Uskršnji zečevi od testa

Pročitajte i ovo: Pecivo u obliku zeca punjeno eurokremom

BONUS VIDEO: 

Instagram/archersfood Slatko pecivo punjeno nutelom

(StvarUkusa/S.B.)