Pecivo može da se jede u svima prilikama, kao večera, za predjelo, užinu... Uvek je bolje da ga sami napravite nego da kupujete u pekari, a mi vam sada donosimo recept za slano pecivo punjeno sirom i peršunom. Koristi se lisnato testo koje se premazuje aromatičnim krem sirom, a onda i posipa belim i tvrdim sirom. Lako se priprema i gotovo je za manje od 40 minuta. Ovaj video na YouTube-u ima preko 2 miliona pregleda, a sigurni smo da će se i vama dopasti.
Sastojci:
- 800 g lisnatog testa
- 200 g krem sira
- 3 čena belog luka
- 80 g feta sira
- 100 g tvrdog sira
- 1 veza peršuna
- Za premazivanje:
- 1 jaje
- malo sira
Recept za pecivo sa dve vrate sira i peršunom:
Premažite lisnato testo
Lisnato testo odmrznite i malo razvucite oklagijom. U posudi pomešajte krem sir i rendani belu luk i sve dobro sjedinite. Premažite lisnato testo dobijenom smesom.
Pecite
Isecite parčiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Domaće pecivo sa 2 vrste sira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom