Pecivo može da se jede u svima prilikama, kao večera, za predjelo, užinu... Uvek je bolje da ga sami napravite nego da kupujete u pekari, a mi vam sada donosimo recept za slano pecivo punjeno sirom i peršunom. Koristi se lisnato testo koje se premazuje aromatičnim krem sirom, a onda i posipa belim i tvrdim sirom. Lako se priprema i gotovo je za manje od 40 minuta. Ovaj video na YouTube-u ima preko 2 miliona pregleda, a sigurni smo da će se i vama dopasti.  

Sastojci:

  • 800 g lisnatog testa
  • 200 g krem sira 
  • 3 čena belog luka 
  • 80 g feta sira 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 veza peršuna 
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje 
  • malo sira

Recept za pecivo sa dve vrate sira i peršunom:

12:08
Korak 1

Premažite lisnato testo 

Lisnato testo odmrznite i malo razvucite oklagijom. U posudi pomešajte krem sir i rendani belu luk i sve dobro sjedinite. Premažite lisnato testo dobijenom smesom. 

12:10
Korak 2

Dodajte ostale sastojke

Preko pospite mrvljeni feta sir, a onda i rednani tvrdi sir. Na kraju pospite seckanim peršunom i urolajte. 

12:10
Korak 3

Pecite 

Isecite parčiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. 

Pročitajte i ovo: Domaće pecivo sa 2 vrste sira

BONUS VIDEO: 

Instagram/ kooki_lovescooking Pecivo punjeno belim mesom

(StvarUkusa/S.B.)