Pecivo može da se jede u svima prilikama, kao večera, za predjelo, užinu... Uvek je bolje da ga sami napravite nego da kupujete u pekari, a mi vam sada donosimo recept za slano pecivo punjeno sirom i peršunom. Koristi se lisnato testo koje se premazuje aromatičnim krem sirom, a onda i posipa belim i tvrdim sirom. Lako se priprema i gotovo je za manje od 40 minuta. Ovaj video na YouTube-u ima preko 2 miliona pregleda, a sigurni smo da će se i vama dopasti.
Sastojci:
- 800 g lisnatog testa
- 200 g krem sira
- 3 čena belog luka
- 80 g feta sira
- 100 g tvrdog sira
- 1 veza peršuna
- Za premazivanje:
- 1 jaje
- malo sira
Recept za pecivo sa dve vrate sira i peršunom:
Premažite lisnato testo
Lisnato testo odmrznite i malo razvucite oklagijom. U posudi pomešajte krem sir i rendani belu luk i sve dobro sjedinite. Premažite lisnato testo dobijenom smesom.
Pecite
Isecite parčiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Domaće pecivo sa 2 vrste sira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem