Ujutru za doručak svi obično svraćaju u pekaru i kupuju pecivo koje najviše vole. Ali domaće je uvek bilo ukusnije i zdravije od kupovnog, a danas vam predlažemo sjajan recept za pecivo sa dve vrste sira i jogurtom. Pravi se lako i od svima dostupnih sastojaka, a ako želite kupovne kore možete da zamenite domaćim.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora
- Za nadev:
- 1 jaje
- 4 kašike jogurta
- 100 g putera
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 350 g feta sira
- 450 g čedar sira
- 1/2 veze peršuna
- 1 kesica praška za pecivo
- Za premaz:
- 1 jaje
- 1 kašika jogurta
Recept za pecivo sa dve vrste sira:
Napravite nadev
U posudi umutite jaje, pa sipajte jogurt, istopljeni puter, mleko, ulje, kiselu vodu. Lepo sjedinite, pa dodajte mrvljeni beli sir, rendani čedar sir i seckani peršun. Dodajte prašak za pecivo i promešajte.
Napravite pitice
Podelite kore na delove. Svaki deo treba da sadrži 4 kore. Uzmite jednu koru i premažite filom, pa stavite drugu, opet premažite filom, pa preklopite trećom korom i premažite filom. Na kraju stavite četvrtu koru i urolajte. Umotajte rolat u providnu foliju. Tako uradite dok ne utrošite sav nadev i kore. Svaki rolat umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat vremena.
Ispecite pitice
Izvadite rolate iz frižidera i skinite providnu foliju. Isecite parčiće, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim premažite jajetom koje ste umutili sa jogurtom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
Pročitajte i ovo: Lisnato pecivo sa krem sirom i tunjevinom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem