Ujutru za doručak svi obično svraćaju u pekaru i kupuju pecivo koje najviše vole. Ali domaće je uvek bilo ukusnije i zdravije od kupovnog, a danas vam predlažemo sjajan recept za pecivo sa dve vrste sira i jogurtom. Pravi se lako i od svima dostupnih sastojaka, a ako želite kupovne kore možete da zamenite domaćim. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora
  • Za nadev:
  • 1 jaje
  • 4 kašike jogurta 
  • 100 g putera 
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode 
  • 350 g feta sira 
  • 450 g čedar sira 
  • 1/2 veze peršuna 
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Za premaz:
  • 1 jaje
  • 1 kašika jogurta

Recept za pecivo sa dve vrste sira:

9:27
Korak 1

Napravite nadev 

U posudi umutite jaje, pa sipajte jogurt, istopljeni puter, mleko, ulje, kiselu vodu. Lepo sjedinite, pa dodajte mrvljeni beli sir, rendani čedar sir i seckani peršun. Dodajte prašak za pecivo i promešajte. 

9:27
Korak 2

Napravite pitice

Podelite kore na delove. Svaki deo treba da sadrži 4 kore. Uzmite jednu koru i premažite filom, pa stavite drugu, opet premažite filom, pa preklopite trećom korom i premažite filom. Na kraju stavite četvrtu koru i urolajte. Umotajte rolat u providnu foliju. Tako uradite dok ne utrošite sav nadev i kore. Svaki rolat umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat vremena. 

9:27
Korak 3

Ispecite pitice 

Izvadite rolate iz frižidera i skinite providnu foliju. Isecite parčiće, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim premažite jajetom koje ste umutili sa jogurtom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. 

Pročitajte i ovo: Lisnato pecivo sa krem sirom i tunjevinom

BONUS VIDEO: 

Instagram/victoriabeckham DEJVID BEKAM SPREMA PASTIRSKU PITU

(StvarUkusa/S.B.)