Nema ništa jednostavnije za pripremu od uštipaka. Sastojci za testo se umute, a onda uštipke vadite kašikom i spuštate u vrelo ulje. Prže se svega 10 minuta. Uštipci uspevaju svima, a mi vam donosimo jednostavan recept za sve ljubitelje pikantnog ukusa. Dodajte u smesu i malo đumbira, kao i ljutu papričicu i spremite doručak koji će svi voleti.
Sastojci:
- 250 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 čen belog luka
- 5 g đumbira
- 1 ljuta paprika
- 1 kašičica seckanog korijandera
- 300 g brašna
- 1/2 šolje vode
- 1 kašičica kima
Recept za pikantne uštipke:
Napravite testo
U posudi pomešajte jogurt, sodu bikarbonu, so, a onda dodajte prosejano brašno, seckanu ljutu papričicu, mleveni beli luk i đumbir, kao i korijander. Kratko umutite testo, pa sipajte vodu i nastavite da mesite. Na kraju dodajte kim. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih pola sata.
Ispržite uštipke
Kašikom vadite uštipke i spuštajte i u zagrejano ulje. Kada dobiju zlatnu boju, spremni su.
Služite uštipke
Pikantne uštipke možete da služite sa paštetom, kajmakom, namazom od tikvica, jogurtom, paradajzom... Prijatno!
Pročitajte i ovo: Jednostavni uštipci od banane i kokosa
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus