Kada je napolju hladno i pada sneg, nema ništa lepše za doručak od vrućih uštipaka. Oni se baš brzinski spremaju, sve što treba da uradite jeste da umutite testo, kašikom vadite i sipate u vrelo ulje. Ovako pripremljeni uštipci su neverovatno mekani zbog dodavanja jogurta, a možete da ih služite slane ili slatke, kako više volite. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 14 ravnih kašika brašna
  • 180 ml jogurta
  • 1 kašičica soli 
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Recept za uštipke sa jogurtom:

17:43
Korak 1

Napravite testo

Umutite jaje, pa sipajte jogurt, šećer i prstohvat soli, promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte.
Možete ostaviti testo da odstoji 10-15 minuta pre prženja uštipaka, ali možete ih praviti i odmah nakon pripreme testa. 

17:43
Korak 2

Pržite uštipke 

Zagrejte ulje u šerpi i kašikom vadite testo, pa sipajte u vrelo ulje. Pržite dok uštipci ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus da ocedite. Bitno je da ulje bude dobro zagrejano. Umočite kašiku kojom ćete vaditi uštipke u zagrejano ulje.

17:43
Korak 3

Služite uštipke

Uštipke možete da služite sa slanim ili slatkim namazima, a mi vam predlažemo da isečete paradajz, namažete kajmak i stavite parče slanine ili pršute. 

Pročitajte i ovo: Najbolji uštipci od tikvica i šunke

BONUS VIDEO: 

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

(StvarUkusa/S.B.)