Kada je napolju hladno i pada sneg, nema ništa lepše za doručak od vrućih uštipaka. Oni se baš brzinski spremaju, sve što treba da uradite jeste da umutite testo, kašikom vadite i sipate u vrelo ulje. Ovako pripremljeni uštipci su neverovatno mekani zbog dodavanja jogurta, a možete da ih služite slane ili slatke, kako više volite.
Sastojci:
- 1 jaje
- 14 ravnih kašika brašna
- 180 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 1/2 kesice praška za pecivo
Recept za uštipke sa jogurtom:
Napravite testo
Umutite jaje, pa sipajte jogurt, šećer i prstohvat soli, promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte.
Možete ostaviti testo da odstoji 10-15 minuta pre prženja uštipaka, ali možete ih praviti i odmah nakon pripreme testa.
Pržite uštipke
Zagrejte ulje u šerpi i kašikom vadite testo, pa sipajte u vrelo ulje. Pržite dok uštipci ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus da ocedite. Bitno je da ulje bude dobro zagrejano. Umočite kašiku kojom ćete vaditi uštipke u zagrejano ulje.
Služite uštipke
Uštipke možete da služite sa slanim ili slatkim namazima, a mi vam predlažemo da isečete paradajz, namažete kajmak i stavite parče slanine ili pršute.
Pročitajte i ovo: Najbolji uštipci od tikvica i šunke
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem