Moguće je kod kuće napraviti lepinje kao iz burger restorana, samo je potrebno da ukombinujete dobre sastojke. Ako želite da napravite savršeno mekane, a ukusne lepinje, onda vam predlažemo ovaj recept. Kod ovog testa za lepinje je super to što se lako mesi, a nema puno čekanja da nadođe. Brzo su gotove, za nekih sat vremena. Odlične su za burgere, ali i kao zamena za hleb.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 2 kašičice meda
- 1,5 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 240 ml mleka
- 2 kašike istopljenog putera
- 1 jaje
- Za premaz:
- 1 jaje
- susam (opciono)
Recept za najbolje domaće lepinje:
Napravite testo
U posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Ostavite da se aktivira 10 minuta, pa dodajte med, istopljeni puter, jaje, prosejano brašno i so. Umesite testo i podelite na 6 jednakih delova.,
Oblikujte lepinje
Od svakog dela oblikujte lopticu, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Malo pritisnite rukama, pokrijte krpom i ostavite da odstoje 15 minuta.
Pecite lepinje
Premažite umućenim jajetom i pecite lepinje u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Recept za najmekše lepinje
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus