Moguće je kod kuće napraviti lepinje kao iz burger restorana, samo je potrebno da ukombinujete dobre sastojke. Ako želite da napravite savršeno mekane, a ukusne lepinje, onda vam predlažemo ovaj recept. Kod ovog testa za lepinje je super to što se lako mesi, a nema puno čekanja da nadođe. Brzo su gotove, za nekih sat vremena. Odlične su za burgere, ali i kao zamena za hleb.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 2 kašičice meda
  • 1,5 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 240 ml mleka
  • 2 kašike istopljenog putera
  • 1 jaje
  • Za premaz: 
  • 1 jaje
  • susam (opciono)

Recept za najbolje domaće lepinje:

17:09
Korak 1

Napravite testo 

U posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Ostavite da se aktivira 10 minuta, pa dodajte med, istopljeni puter, jaje, prosejano brašno i so. Umesite testo i podelite na 6 jednakih delova.,

17:13
Korak 2

Oblikujte lepinje

Od svakog dela oblikujte lopticu, pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Malo pritisnite rukama, pokrijte krpom i ostavite da odstoje 15 minuta. 

17:13
Korak 3

Pecite lepinje

Premažite umućenim jajetom i pecite lepinje u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Recept za najmekše lepinje

BONUS VIDEO: 

Kako da dekorišete slavski hleb  Instagram/grateful_loaf

(StvarUkusa/S.B.)