Slane lepinje možete da koristite kao zamenu za hleb, za burgere, sendviče... Ne postoji osoba koja će ih odbiti, a mi vam donosimo i super recept za još ukusnije i lepše slatke lepinje. Prave se od sira i šećera, a Rusi ih često jedu. Priprema lepinja od sira nije nimalo komplikovana, pa će one uspeti i početnicima u kuhinji. 

Sastojci:

  • 250 g svežeg sira 
  • 250 g brašna 
  • 3 jajeta 
  • 60 g šećera 
  • 1 kašika mleka 
  • 2 kašike ulja 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • prstohvat šećera 

Recept za ruske lepinje od sira:

17:26
Korak 1

Napravite testo 

Pomešajte sir sa šećerom i puterom, pa dodajte prstohvat soli. Sve dobro promešajte. Zatim dodajte jaja i sve sastojke dobro izblendirajte ili umutite mikserom. Nakon toga dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo. 

17:27
Korak 2

Oblikujte lepinje

Testo podelite na 12 jednakih delova i oblikujte loptice. Poređajte na pleh obložen pek papirom i premažite žumancetom koje ste pomešali sa mlekom. Pospite vanilin šećerom. 

17:27
Korak 3

Pecite lepinje

Pecite lepinje u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Prijatno!

Pročitajte i ovo: Mini lepinje sa ovsenim pahuljicama

BONUS VIDEO: 

Pečena palačinka sa jagodama Instagram/crowded_kitchen

(StvarUkusa/S.B.)