Slane lepinje možete da koristite kao zamenu za hleb, za burgere, sendviče... Ne postoji osoba koja će ih odbiti, a mi vam donosimo i super recept za još ukusnije i lepše slatke lepinje. Prave se od sira i šećera, a Rusi ih često jedu. Priprema lepinja od sira nije nimalo komplikovana, pa će one uspeti i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
- 250 g svežeg sira
- 250 g brašna
- 3 jajeta
- 60 g šećera
- 1 kašika mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat šećera
Recept za ruske lepinje od sira:
Napravite testo
Pomešajte sir sa šećerom i puterom, pa dodajte prstohvat soli. Sve dobro promešajte. Zatim dodajte jaja i sve sastojke dobro izblendirajte ili umutite mikserom. Nakon toga dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo.
Oblikujte lepinje
Testo podelite na 12 jednakih delova i oblikujte loptice. Poređajte na pleh obložen pek papirom i premažite žumancetom koje ste pomešali sa mlekom. Pospite vanilin šećerom.
Pecite lepinje
Pecite lepinje u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Mini lepinje sa ovsenim pahuljicama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Pasta sa sočivom i pečurkama
Uskršnja oblanda sa čokoladom, keksom i orasima
Uskršnji kolač od šargarepe sa pistaćima
Najkremastija uskršnja salata koja odlično ide uz pogaču