Španska ili carska pita dosta podseća na projaru, a može da se napravi sa različitim dodacima. U testo možete da dodate šunku, sir, kiselu papriku, krastavce, a mi vam donosimo i sjajan portugalski recept za carsku pitu. Smesa se pravi za 10 minuta, a u nju se dodaju mladi luk, sir i paradajz. Obavezno probajte!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 120 ml ulja
- 240 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 50 g kukuruznog skroba
- 240 g brašna
- 1 ravna kašika suvog kvasca
- 2 mlada luka
- 1 paradajz
- 120 g tvrdog sira ili mocarele
Recept za portugalsku carsku pitu:
Napravite testo
U posudi pomešajte jaja, ulje, mleko i so. Lepo umutite, pa dodajte skrob i prosejano brašno, kao i kvasac.
Dodajte ostale sastojke
Zatim u tu smesu dodajte seckani paradajz (bez pulpe), seckani mladi luk i sir. Lepo promešajte.
Pecite carsku pitu
Sipajte smesu u tepsiju premazanu puterom, možete čak i u posudu za kuglof. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.
Pročitajte i ovo: Carska pita sa ajvarom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus