Španska ili carska pita dosta podseća na projaru, a može da se napravi sa različitim dodacima. U testo možete da dodate šunku, sir, kiselu papriku, krastavce, a mi vam donosimo i sjajan portugalski recept za carsku pitu. Smesa se pravi za 10 minuta, a u nju se dodaju mladi luk, sir i paradajz. Obavezno probajte!

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • 120 ml ulja 
  • 240 ml mleka 
  • 1 kašičica soli
  • 50 g kukuruznog skroba 
  • 240 g brašna 
  • 1 ravna kašika suvog kvasca 
  • 2 mlada luka 
  • 1 paradajz
  • 120 g tvrdog sira ili mocarele 

Recept za portugalsku carsku pitu:

9:29
Korak 1

Napravite testo 

U posudi pomešajte jaja, ulje, mleko i so. Lepo umutite, pa dodajte skrob i prosejano brašno, kao i kvasac. 

9:29
Korak 2

Dodajte ostale sastojke 

Zatim u tu smesu dodajte seckani paradajz (bez pulpe), seckani mladi luk i sir. Lepo promešajte. 

9:29
Korak 3

Pecite carsku pitu 

Sipajte smesu u tepsiju premazanu puterom, možete čak i u posudu za kuglof. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta. 

Pročitajte i ovo: Carska pita sa ajvarom

BONUS VIDEO: 

DEJVID BEKAM SPREMA PASTIRSKU PITU Instagram/victoriabeckham

(StvarUkusa/S.B.)