Španska ili carska pita dosta podseća na projaru, a može da se napravi sa različitim dodacima. U testo možete da dodate šunku, sir, kiselu papriku, krastavce, a mi vam donosimo i sjajan portugalski recept za carsku pitu. Smesa se pravi za 10 minuta, a u nju se dodaju mladi luk, sir i paradajz. Obavezno probajte!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 120 ml ulja
- 240 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 50 g kukuruznog skroba
- 240 g brašna
- 1 ravna kašika suvog kvasca
- 2 mlada luka
- 1 paradajz
- 120 g tvrdog sira ili mocarele
Recept za portugalsku carsku pitu:
Napravite testo
U posudi pomešajte jaja, ulje, mleko i so. Lepo umutite, pa dodajte skrob i prosejano brašno, kao i kvasac.
Dodajte ostale sastojke
Zatim u tu smesu dodajte seckani paradajz (bez pulpe), seckani mladi luk i sir. Lepo promešajte.
Pecite carsku pitu
Sipajte smesu u tepsiju premazanu puterom, možete čak i u posudu za kuglof. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.
Pročitajte i ovo: Carska pita sa ajvarom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu