Carska pita, pored proje, ukršava svaku svečanu trpeze zbog svoje jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Ali, nju možete da pravite i za doručak ili večeru, a sastojci koje dodajte mogu da budu po želji. Mi predlažemo da u testo dodate i senf, jer će biti ukusnije, a da obavezno koristite pečenu papriku i kisele krastavčiće. Ovako pripremljena carska pita oduševiće svakoga. 

  • Sastojci:
  • 4 jajeta 
  • 400 g brašna
  • 200 g kukuruznog brašna 
  • 250 ml jogurta 
  • 100 ml ulja 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 200 g praške šunke 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 4 kisela krastavčića 
  • 2 pečene paprike 
  • 1 kašičica senfa 

Priprema: 
Penasto umutite jaja sa malo soli, pa dodajte ulje, jogurt i senf. Lepo sjedinite mikesrom, a onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, kao i kukuruzno brašno. Sve lagano promešajte, a onda dodajte rendanu šunku i sir (možete i sitno seckanu), kao i sekanu pečenu papriku i krastavčiće. Tepsiju nauljite i pospite brašno, pa sipajte dobijenu smesu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Pita od tikvica i šunke TikTok/clean_treats

Izvor: Stvar ukusa