Pite nisu komplikovane za spremanje, pogotovo kada se sastojci samo pomešaju i izliju tepsiju. Sada vam predlažemo da iskombinujete 2 omiljena recepta, a to su carska pita i mafini. Pored gibanice, ovo je jedna od najpoznatijih pita odličnog kiselog ukusa. Ovako pripremljeno slano pecivo možete da služite u svim prilikama, a uspeće vam iz prvog pokušaja.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 260 g brašna
- 100 ml ulja
- 230 ml jogurta
- 2 pečene paprike
- šaka spanaća
- 2 mlada luka
- 120 g praške šunke
- 3-4 kisela krastavca
- 120 g feta sira
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašike praška za pecivo
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca, a nakon toga dobro umutite belanca, pa postepeno dodajte žumanca i sjedinite mikserom. Nakon toga sipajte i ulje, pa sve dobro umutite. Zatim dodajte jogurt i promešajte varjačom. Posolite i pospite prašak za pecivo. Opet dobro promešajte. Zatim dodajte izgnječeni feta sir, seckane pečene paprike, krastavce, šunku, spanać i mladi luk. Postepeno dodajte prosejano brašno i sve dobro sjedinite varjačom. U kalup stavite paprine korpice ili ga samo nauljite. Sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs