Mafini su popularni u celom svetu, a pored slatkih, niko ne može da odoli ni slanim. Ako ste i vi ljubitelj ovog peciva, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Mafini od graška su vrlo jednostavni za pripremu, a obožavaće ih i najmlađi. Ne koristi se belo brašno nego integralno i to samo jedna kašika, a fantastičan ukus pored graška, daju bademi i parmezan. 

  • Sastojci:
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 60 g parmezana
  • 150 g graška
  • 4 jajeta
  • 2 kašike mlevenih badema
  • 1 kašika integralnog brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • malo peršuna

Priprema:

Skuvajte grašak, a kada se ohladi dobro ga izblendirajte. Jaja umutite, pa dodajte ulje i blendirani grašak. Zatim dodajte parmezan, mlevene bademe, integralno brašno i prašak za pecivo. Na kraju pospite seckanim peršunom i sve dobro promešajte. U kalup za mafine poređajte korpice, pa sipajte smesu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa