Domaće pecivo je uvek bilo ukusnije od onog kupljenog u pekari, a svi se sećamo kako su nam bake nekada stalno mesile hleb i kifilice.Ako volite jela od testa, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Umesite mekano testo koje uspeva svima, a onda napunite feta sirom i peršunom. Ukus je fantastičan, a možete da ga služite i kada vam dođu prijatelji. 

  • Sastojci:
  • 400 ml tople vode 
  • 540 g brašna 
  • 10 g suvog kvasca 
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • Za punjenje:
  • 200 g feta sira 
  • malo peršuna 
  • Za premazivanje:
  • 2 žumanceta
  • 1 kašika mleka
  • parče putera 

Priprema:
Pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, pa dodajte brašno i so. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da odmori pola sata. Na pobrašnjenoj površini kratko premesite, pa napravite oblik valjka. Zatim presecite po dužini na 2 dela, a onda i svaki deo presecite na još 5 delova. Oblikujte loptice, a onda svaku oblikujte kao deblju zmijicu. Rukama spljoštite, pa premažite fetom koju ste izdrobili i pomešali sa seckanim peršunom. Krajeve testa podignite i zatvorite, a zatim malo rukom spljoštite. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite žumancima umućenim sa mlekom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Gotovo pecivo premažite parčetom putera. 

Izvor: Stvar ukusa