Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRIK SASTOJCI ZA PRAVO PEKARSKO TESTO: Raste kao ludo i mekano je poput oblaka - za najsavršeniji hleb ili pecivo

U nastavku teksta saznajte koje su to namirnice koje testo čine odličnim.

 Kako se pravi pekarsko testo Izvor: Shutterstock

Kada mesite testo najbitnije je da sastojci budu sobne temeprature, jer to je prvi korak kako bi ono uspelo. Pored toga, bitno je da se koriste i sastojci koji će ga učiniti mekanim i vazdušastim. Više ne morate da budete iskusni u pravljenju peciva ili hleba, već je bitno da u testo dodate određene namirnice, kao što su sirće i jogurt,preporučuju iskusni pekari. Jogurt će ga učiniti najmekšim, a sirće će pomoći da brže naraste. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 čaša jogurta
  • 10 kašičica šećera
  • 2 jajeta 
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 3,5 šolje brašna 
  • 3 kašike ulja 
  • 1 kašika sirćeta 

Priprema:
U posudi poemašajte jogurt, kašičicu šećera, suvi kvasac i 4 kašike brašna. Dobro sjedinite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preosali šećer, so i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno, ulje i sirće. Umesite testo. Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frižideru 12 sati. Nakon toga izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi nekih pola sata. Koristite ga za peciva, hleb, slatka testa...

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti