Uz mini lepinje svako jelo ili namaz biće mnogo ukusniji. Od njih možete napraviti kompletan obrok, ako ih napunite pire krompirom i povrćem. Ako više volite prazne lepinje koje ćete da kombinujete sa nadevom po želji, pripremili smo vam recept za najslađe mini lepinje sa ovsenim pahuljicama. Posipaju se semenkama suncokreta, a jedu u zalogaju!
Sastojci:
- 300 ml mlakog mleka
- 2 kašike šećera
- 20 g kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 220 g ovsenih pahuljica
- 400 g brašna
- 4 kašike ulja slačice
- Još:
- 1 jaje
- suncokretove semenke za posipanje
Recept za mini lepinje sa ovsenim pahuljicama:
U činiju sipajte mleko, dodajte šećer, kvasac, pa promešajte dobro i ostavite da se aktivira kvasac oko 10-15 minuta. Ubacite ovsene pahuljice i so. Sipajte ulje slačice, promešajte pa dodajte prosejano brašno. Zamesite testo za mini lepinje, pa ostavite pokriveno oko 1 sat da nadođe. Nadošlo testo premestite na radnu površinu posutu brašnom, pa podelite na 16 delova. Od svakog dela oformite loptice, pa poređajte po plehu obloženom pek papirom. Premažite mini lepinje umućenim jajetom, pa pospite suncokretovim semenkama. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Predlažemo i lenje lepinje od 3 sastojka.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus