Domaće lepinje su uvek bolji izbor nego kupovne, a kako je u toku Božični post, mi vam donosimo sjajan recept za posne lepinje koje se pune pire krompirom i povrćem. Možete da ih jedete za doručak, ručak ili večeru, a super je stvar što se prže samo tri minuta sa obe strane. Takođe, ako ste vas mrzi da pravite punjenje, predlažemo vam još lakši recept za one koji su lenji, a to su lepinje od 3 sastojka.
Sastojci:
- 1 krompir
- 2 crvena luka
- 1 paprika
- 1 veza vlašca
- 100 g biljnog sira
- Za testo:
- 90 ml biljnog mleka
- 1/2 kašike šećera
- 1 kašičica instant kvasca
- 20 ml ulja
- 150 g brašna
Recept za lepinje punjen pire krompirom i povrćem:
Krompir skuvajte, procedite i ispasirajte. Zatim propržite sitno seckani luk i papriku dok ne omekša, pa dodajte povrće u pire. Ostavite sa strane. U posudi pomešajte toplo mleko ili vodu, pa dodajte šećer i kvasac. Dobro umutite, pa sipajte ulje i dodajte prosejano brašno. Umesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe nekih 20 minuta. Podelite testo na 4 jednaka dela, pa oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odstoji još nekih 10 minuta. Razvucite krug, pa napunite filom, a onda podignite testo na gore i spojite. Malo rukama spljoštite i razvucite oklagijom. Pržite lepinje u tiganju na malo zagrejanog ulja.
Pročitajte i ovo: Posne lepinje bez kvasca
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus