Uštipke su spremale naše bake i majke, a i danas im se mnogi obraduju kad zamirišu kućom. Njih možete napraviti i od belog mesa i kupusa. U slanoj ili slatkoj varijanti, uvek su dobar izbor! Za danas smo pripremili klasičan recept sa mekanim testom i dodatkom celih zrna kukuruza. Odlično idu uz sve slane namaze - sirni namaz, pečenicu, ajvar. 

Sastojci:

  • 3 šolje ulja
  • 1 šolja prosejanog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 kašika otopljenog putera
  • 1 konzerva kukuruza

Recept za uštipke sa kukuruzom:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer u srednjoj posudi. U drugoj posudi umutite jaje, mleko i otopljeni puter. Pomešajte suve sastojke i smesu sa puterom, pa dodajte oceđen kukuruz. Sjedinite sastojke za uštipke, pa kašikom odvajajte delove testa i pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju po čitavoj površini. Ređajte uštipke sa kukuruzom po ubrusima da se ocedi višak masti. Preporučujemo i mekane uštipke sa grizom.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

 Izvor: StvarUkusa/J.K.