Uštipke su spremale naše bake i majke, a i danas im se mnogi obraduju kad zamirišu kućom. Njih možete napraviti i od belog mesa i kupusa. U slanoj ili slatkoj varijanti, uvek su dobar izbor! Za danas smo pripremili klasičan recept sa mekanim testom i dodatkom celih zrna kukuruza. Odlično idu uz sve slane namaze - sirni namaz, pečenicu, ajvar.
Sastojci:
- 3 šolje ulja
- 1 šolja prosejanog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1 jaje
- 1/2 šolje mleka
- 1 kašika otopljenog putera
- 1 konzerva kukuruza
Recept za uštipke sa kukuruzom:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer u srednjoj posudi. U drugoj posudi umutite jaje, mleko i otopljeni puter. Pomešajte suve sastojke i smesu sa puterom, pa dodajte oceđen kukuruz. Sjedinite sastojke za uštipke, pa kašikom odvajajte delove testa i pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju po čitavoj površini. Ređajte uštipke sa kukuruzom po ubrusima da se ocedi višak masti. Preporučujemo i mekane uštipke sa grizom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus