Uštipci od testa su poznato jelo koje možete da služite sa slanim ili slatkim namazima. Ako volite da ih jedete, predlažemo vam savršen ručak, a to su uštipci od belog mesai kupusa. Jednostavno i brzo se spremaju, pa uspevaju i potpunim početnicima u kuhinji. Ako želite da obogatite ovo jelo, slobodno dodajte još neku vrstu povrća.
- Sastojci:
- 300 g kupusa
- 1 šargarepa
- 2 crna luka
- 500 g mlevenog belog mesa
- 100 g kisele pavlake
- 2 jajeta
- 200 g brašna
Priprema:
Izrendajte šargarpeu, kupus i crni luk, pa pomešajte u jednoj posudi. Dodajte mleveno belo meso, pavlaku, jaja i brašno, pa začinite po želji. Sve lepo sjedinite i kašikom vadite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje. Pržite sa obe strane po 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus