U srpskoj kuhinji postoji puno recepata za pite koje su zaista neprevaziđene, a neke od najlepših su gibanica, krompiruša... Hrskave kore i nadevi koji su preukusni su ono po čemu se izdvajaju, a ako volite da ih jedete, pronašli smo za vas super recept. Napravite pitu sa spanaćem, sirom i cepkanim korama po ruskom receptu.

Sastojci:

  • 300 g spanaća
  • 200 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 4 lista testa
  • 1 crni luk
  • 100 g belog sira
  • susam 

Recept za cepkanu pitu sa sirom i spanaćem: 

Umutite jaja u posudi, pa sipajte jogurt, mleko, ulje i so. Dobro sjedinite, pa dodajte iscepkane kore. Zatim dodajte malo spanaća, koji ste prethodno dobro oprali, osušili i iseckali, a onda i mrvljeni sir. Sve dobro sjedinite. U preostali spanać dodajte seckani crni luk, so, biber i slatku papriku. Lepo promešajte. U nauljenu tepsiju sipajte pola količine sa smese sa korama, a zatim dodajte začinjeni spanać. Nakon toga sipajte i preostalu smesu sa korama, pa pospite susamom. Pecite cepkanu pitu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta. 

Pročitajte i ovo: Cepkana pita sa feta sirom i paradajzom

BONUS VIDEO: 

Instagram/gayanefood Grčka pita sa sirom i spanaćem

StvarUkusa/S.B.