U srpskoj kuhinji postoji puno recepata za pite koje su zaista neprevaziđene, a neke od najlepših su gibanica, krompiruša... Hrskave kore i nadevi koji su preukusni su ono po čemu se izdvajaju, a ako volite da ih jedete, pronašli smo za vas super recept. Napravite pitu sa spanaćem, sirom i cepkanim korama po ruskom receptu.
Sastojci:
- 300 g spanaća
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 2 jajeta
- 100 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
- 4 lista testa
- 1 crni luk
- 100 g belog sira
- susam
Recept za cepkanu pitu sa sirom i spanaćem:
Umutite jaja u posudi, pa sipajte jogurt, mleko, ulje i so. Dobro sjedinite, pa dodajte iscepkane kore. Zatim dodajte malo spanaća, koji ste prethodno dobro oprali, osušili i iseckali, a onda i mrvljeni sir. Sve dobro sjedinite. U preostali spanać dodajte seckani crni luk, so, biber i slatku papriku. Lepo promešajte. U nauljenu tepsiju sipajte pola količine sa smese sa korama, a zatim dodajte začinjeni spanać. Nakon toga sipajte i preostalu smesu sa korama, pa pospite susamom. Pecite cepkanu pitu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta.
Pročitajte i ovo: Cepkana pita sa feta sirom i paradajzom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Recept za jednostavnu pitu od heljde sa sirom i kajmakom