U srpskoj kuhinji postoji puno recepata za pite koje su zaista neprevaziđene, a neke od najlepših su gibanica, krompiruša... Hrskave kore i nadeve koji su preukusni su ono po čemu se izdvajaju, a ako volite da ih jedete, pronašli smo za vas super recept. Pored srpskih i ruske domaćice prave odlične pite, a jedna od njih je upravo i ova cepkana sa feta sirom i paradajzom. Iznenađujući sastojak je tortilja koja se koristi umesto kora, a ukus je fenomenalan. Uživajte!
- Sastojci:
- 200 g tortilja
- 200 g feta sira
- 2 paradajza
- 3 jajeta
- 150 ml mleka
- malo tvrdog sira
Priprema:
Iscepkajte tortilju i poređajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali puterom. Preko pospite mrvljeni feta sir, kao i sečeni paradajz.Poređajte još jedan sloj cepkane tortilje. Zatim pospite mrvljeni feta sir i seckani paradajz, pa opet poređajte tortilju.Umutite jaja sa mlekom, pa posolite i pobiberite i prelijte preko pite. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Prijtatno!
Napomena: Tortilje možete da zamenite i korama, ali onda koristite 500 g i ređajte deblji sloj. Takođe ih iscepkajte.
Izvor: Stvar ukusa
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom