U srpskoj kuhinji postoji puno recepata za pite koje su zaista neprevaziđene, a neke od najlepših su gibanica, krompiruša... Hrskave kore i nadeve koji su preukusni su ono po čemu se izdvajaju, a ako volite da ih jedete, pronašli smo za vas super recept. Pored srpskih i ruske domaćice prave odlične pite, a jedna od njih je upravo i ova cepkana sa feta sirom i paradajzom. Iznenađujući sastojak je tortilja koja se koristi umesto kora, a ukus je fenomenalan. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 200 g tortilja 
  • 200 g feta sira 
  • 2 paradajza 
  • 3 jajeta 
  • 150 ml mleka 
  • malo tvrdog sira 

Priprema:
Iscepkajte tortilju i poređajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali puterom. Preko pospite mrvljeni feta sir, kao i sečeni paradajz.Poređajte još jedan sloj cepkane tortilje. Zatim pospite mrvljeni feta sir i seckani paradajz, pa opet poređajte tortilju.Umutite jaja sa mlekom, pa posolite i pobiberite i prelijte preko pite. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Prijtatno!

Napomena: Tortilje možete da zamenite i korama, ali onda koristite 500 g i ređajte deblji sloj. Takođe ih iscepkajte. 

Izvor: Stvar ukusa