Bilo da su sa nadevom od mesa, sira, krompira..., od domaćih ili gotovih kora, pite jednostavno svi vole. Priprema je uglavnom jednostavna,a jedan od boljih recepata je i onaj za harmonika pitu sa sirom. Mi vam predlažemo da napravite i tursku verziju hamonika pite, a od srpske je razlikuje 1 tajni sastojak. Oni dodaju i tvrdi sir, a toliko je ukusna da se nećete zaustaviti na jednom parčetu. 

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje kora 
  • 200 g feta sira
  • 1 veza peršuna
  • tvrdi sir 
  • Za preliv: 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašičica soli
  • 4 pune kašike jogurta
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 200 ml kisele vode

Priprema: 
Fetu izdrobite viljuškom, pa dodajte seckani peršun i promešajte. U posudi umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte jogurt, mleko, ulje i kiselu vodu i promešajte. Uzmite jednu koru, pospite je prvo rendanim sirom, pa smesom od feta sira i složite kao harmoniku. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Svuda prelijte smesom od jogurta i mleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa