Ne postoji osoba koja nije probalamekike i koja nije oduševljena ovim pecivom. Priprema je vrlo jednostavna, samo umesite testo i ispržite mekike. Mogu da se jedu u bilo koje doba dana, a najbolje su za doručak ili večeru. Ako volite mekike, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Punjene su aromatičnim sirom, a biće mekše i vazdušastije ako u testo dodate i jogurt. Uživajte!
- Sastojci:
- 750 g brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 500 ml jogurta
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- Za punjenje:
- 400 g feta sira
- 1 veza mirođije
- 1 jaje
- prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte 250 g brašna sa sodom bikarbonom i promešajte. Dodajte jogurt, ulje, so i šećer, pa sjedinite sve. Zatim dodajte preostalo brašno, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da nadođe nekih pola sata. U posudi pomešajte feta sir sa seckanom mirođijom i jajetom. Ako je potrebno dodajte malo soli i sve dobro sjedinite. Podelite testo na manje delove i oblikujte loptice. Svaku razvucite, napunite filom i opet oblikujte lopticu ili oblik koji želite. Bitno je da testom zatvorite punjenje. Pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem