Proja se nekada služila umesto hleba, a kako se pravila od svega par sastojaka, odlično je rešenje i kada nemate ništa u špajzu i frižideru. Posle je nastala i projara, bogatija verzija ovog fenomenalnog peciva, a u nju možete da dodajte sir, mladi luk, spanać... šta god volite ili želite. Donosimo vam i recept za preukusnu projaru koja se pravi bez brašna, a umesto njega se dodaje sočivo. Uživajte!
- Sastojci:
- 360 g crvenog sočiva
- 4 jajeta
- 45 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 100 g feta sira
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika kima
- 1 kašičica soli
- 1 kašika susama
- 1 veza peršuna
Priprema:
Na posudu stavite sito, pa u njega sipajte sočivo. Prelijte vodom i ostavite da stoji nekih 3 sata. Zatim sočivo isperite i sipajte u blender. Dobro izblendirajte da dobijete smesu gustine kao pašteta, pa dodajte jaja, maslinovo ulje i jogurt. Opet izblendirajte, pa sipajte smesu u posudu i dodajte prašak za pecivo, kim, so, mrljveni feta sir i seckani peršun. Promešajte i sipajte smesu u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem