Proja se nekada služila umesto hleba, a kako se pravila od svega par sastojaka, odlično je rešenje i kada nemate ništa u špajzu i frižideru. Posle je nastala i projara, bogatija verzija ovog fenomenalnog peciva, a u nju možete da dodajte sir, mladi luk, spanać... šta god volite ili želite. Donosimo vam i recept za preukusnu projaru koja se pravi bez brašna, a umesto njega se dodaje sočivo. Uživajte!
- Sastojci:
- 360 g crvenog sočiva
- 4 jajeta
- 45 ml maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 100 g feta sira
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika kima
- 1 kašičica soli
- 1 kašika susama
- 1 veza peršuna
Priprema:
Na posudu stavite sito, pa u njega sipajte sočivo. Prelijte vodom i ostavite da stoji nekih 3 sata. Zatim sočivo isperite i sipajte u blender. Dobro izblendirajte da dobijete smesu gustine kao pašteta, pa dodajte jaja, maslinovo ulje i jogurt. Opet izblendirajte, pa sipajte smesu u posudu i dodajte prašak za pecivo, kim, so, mrljveni feta sir i seckani peršun. Promešajte i sipajte smesu u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus