Kifle možete da koristite kada pripremate sendvič, da u nju stavite kajganu, ali i za hot dog. Obično ih ljudi kupuju u pekari, ali danas postoje jednostavni recepti za njihovu pripremu. Mi vam predlažemo da isprobate super recept za domaće kifle od mekanog testa koje svima uspevaju. Tajna je u puteru koji se dodaje na kraju.
Sastojci:
- 240 ml toplog mleka
- 2 kašike šećera
- 1 jaje
- 1,5 kašičica suvog kvasca
- 440 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 30 g putera
- Za premazivanje:
- 1 jaje
Recept za mekane kifle:
Umesite testo
U posudu sipajte toplo mleko i dodajte kvasac i šećer. Promešajte i pokrijte, pa ostavite da se aktivira 10 minuta. Zatim u aktivirani kvasac dodajte jaje, so i prosejano brašno i umesite testo. Na kraju dodajte puter sobne temeprautre i mesite dok se svi sastojci ne sjedine. Pokrijte i ostavite da nadođe nekih sat vremena.
Oblikujte kifle
Isecite testo na 10 jednakih delova, pa oblikujte loptice. Zatim svaku pritisnite rukom, pa urolajte da dobijete valjkast oblik. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pokrijte i ostavite da odstoje još pola sata.
Pecite kifle
Nakon tih pola sata, premažite kifle umućenim jajetom i prebacite u zagrejanu rerni i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Kako se prave pekarske kifle
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus