Kifle možete da koristite kada pripremate sendvič, da u nju stavite kajganu, ali i za hot dog. Obično ih ljudi kupuju u pekari, ali danas postoje jednostavni recepti za njihovu pripremu. Mi vam predlažemo da isprobate super recept za domaće kifle od mekanog testa koje svima uspevaju. Tajna je u puteru koji se dodaje na kraju.

Sastojci:

  • 240 ml toplog mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 1,5 kašičica suvog kvasca
  • 440 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 30 g putera
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje

Recept za mekane kifle:

14:58
Korak 1

Umesite testo 

U posudu sipajte toplo mleko i dodajte kvasac i šećer. Promešajte i pokrijte, pa ostavite da se aktivira 10 minuta. Zatim u aktivirani kvasac dodajte jaje, so i prosejano brašno i umesite testo. Na kraju dodajte puter sobne temeprautre i mesite dok se svi sastojci ne sjedine. Pokrijte i ostavite da nadođe nekih sat vremena. 

15:05
Korak 2

Oblikujte kifle 

Isecite testo na 10 jednakih delova, pa oblikujte loptice. Zatim svaku pritisnite rukom, pa urolajte da dobijete valjkast oblik. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pokrijte i ostavite da odstoje još pola sata. 

15:05
Korak 3

Pecite kifle 

Nakon tih pola sata, premažite kifle umućenim jajetom i prebacite u zagrejanu rerni i pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kako se prave pekarske kifle

BONUS VIDEO: 

Kiflice sa džemom Instagram/cooking_with_larisa

(StvarUkusa/S.B.)