Ako vam dolaze prijatelji ili želite da obradujete porodcicu nečim drugačijim, a jednostavnim za pripremu, onda vam predlažemo da napravite ovo neobično pecivo. Napravite slane kornete od testa koje ćete napuniti nadevom sa belim mesom, a onda vrh uvaljajte u sir. Ovako pripremljeno pecivo će se svima dopasti, a ono što vam je neophodno jeste to kalup u obliku kupe koji možete da napravite i od alu folije.
Sastojci:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- 500 g lisnatog testa
- susam
- tvrdi sir
- Za nadev:
- 1 crni luk
- 200 g pilećeg filea
- 2 lista lovora
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 200 g pečuraka
Recept za lisnato pecivo punjeno belim mesom:
Pripremite testo
Malo razvucite lisnato testo i isecite na kvadrate jednake veličine. Svaki kvadrat isecite na tanje trake. Uzmite metalnu kupu i obmotajte traku od testa okolo. Ako nemate metalnu kupu, možete da je napravite od alu folije.
Pecite testo
Poređajte testo na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Premažite svako parče testa, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Napravite nadev
U tiganju propržite sitno seckani crni luk, a onda dodajte belo meso isečeno na kockice. Dobro ispržite, a onda posolite, pobiberite, pa dodajte lovorov list. Zatim dodajte i iseckane pečurke, pa sve lepo promešajte. Kad pečurke malo puste vodu sipajte i pavlaku za kuvanje. Krčkajte dok sos malo ne ispari.
Napunite testo
Uzmite kornete od lisnatog testa i izvadite kalup, pa napunite nadevom od belog mesa. Umočite u rendani sir i ređajte na tacnu.
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom