Ako vam dolaze prijatelji ili želite da obradujete porodcicu nečim drugačijim, a jednostavnim za pripremu, onda vam predlažemo da napravite ovo neobično pecivo. Napravite slane kornete od testa koje ćete napuniti nadevom sa belim mesom, a onda vrh uvaljajte u sir. Ovako pripremljeno pecivo će se svima dopasti, a ono što vam je neophodno jeste to kalup u obliku kupe koji možete da napravite i od alu folije. 

Sastojci:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • 500 g lisnatog testa 
  • susam
  • tvrdi sir 
  • Za nadev: 
  • 1 crni luk
  • 200 g pilećeg filea 
  • 2 lista lovora 
  • 60 ml pavlake za kuvanje 
  • 200 g pečuraka

Recept za lisnato pecivo punjeno belim mesom:

9:46
Korak 1

Pripremite testo 

Malo razvucite lisnato testo i isecite na kvadrate jednake veličine. Svaki kvadrat isecite na tanje trake. Uzmite metalnu kupu i obmotajte traku od testa okolo. Ako nemate metalnu kupu, možete da je napravite od alu folije. 

9:47
Korak 2

Pecite testo 

Poređajte testo na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Premažite svako parče testa, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

9:47
Korak 3

Napravite nadev 

U tiganju propržite sitno seckani crni luk, a onda dodajte belo meso isečeno na kockice. Dobro ispržite, a onda posolite, pobiberite, pa dodajte lovorov list. Zatim dodajte i iseckane pečurke, pa sve lepo promešajte. Kad pečurke malo puste vodu sipajte i pavlaku za kuvanje. Krčkajte dok sos malo ne ispari. 

9:49
Korak 4

Napunite testo 

Uzmite kornete od lisnatog testa i izvadite kalup, pa napunite nadevom od belog mesa. Umočite u rendani sir i ređajte na tacnu.

Instagram/ kooki_lovescooking Pecivo punjeno belim mesom

 Pročitajte i ovo: Pecivo punjeno belim mesom i paprikom

BONUS VIDEO: 

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

(StvarUkusa/S.B.)