Donosimo vam savršen recept za pecivo koje se pravi od lisnatog testa, a puni se belim mesom i paprikom. Ovako pripremljeno pecivo je odličan predlog za večeru, a možete da ga spremate i kada vam se najave gosti. Kako se koristi gotovo testo priprema ne zahteva previše truda, svima će se dopasti. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea 
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašičice suvog peršuna
  • 1-2 kašičice soli
  • 3/4 kašičice slatke paprike
  • 45 ml maslinovog ulja 
  • 1 crvena paprika
  • 1 crni luk
  • 500 g lisnatog testa
  • 1 žumanceta
  • 2 kašike mleka
  • mak ili susam 

Recept za pecivo sa belim mesom i paprikom: 

U blender stavite belo meso isečeno na kockice, pa dodajte crni i beli luk u prahu, peršun, so, papriku i maslinovo ulje. Dobro izblendirajte, pa izvadite tu smesu i u blender dodajte seckani crni luk i papriku. Izblendirajte i povrće, pa dodajte u meso i dobro sjedinite. Lisnato testo malo razvucite i isecite na 2 jednaka dela. Sipajte pola smese na jedan kraj lisnatog testa i urolajte. Tako uradite i sa drugom polovinom, pa pokrijte lisnato testo i stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite žumancetom koji ste pomešali sa mlekom i pospite pecivo susamom ili makom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35-40 minuta. 

Pročitajte i ovo: Piroške punjene sirom

BONUS VIDEO: 

Pica pecivo Instagram/bengikurtcebe

Izvor: StvarUkusa