Proja se nekada pravila od 3 sastojka, a služila se umesto hleba. Vremenom u nju su počeli da dodaju različite sastojke i tako je ovo pecivo postalo još ukusnije. Ako volite proju, onda obavezno isprobajte i američki recept. Oni su proju obogatili raznovrsnim začinima, povrćem, pirinčem, sirom, kao i ljutom papričicom. Uživajte!

Probajte i meksički recept za proju

  • Sastojci: 
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/8 kašičice bibera
  • 1/8 kašičice kajenskog bibera
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 3 kašike ulja
  • 1/2 ljute papričice 
  • 1 mladi luk
  • 2 ravne kašike šećera
  • 4 kašike neslanog putera
  • 1 dimljena kobasica
  • 1/2 crvene paprike 
  • 1/2 žute papirke 
  • 1 konzerva kukuruza 
  • 1 šolja mleka
  • 230 g čedar sira
  • 1 šolja kuvanog pirinča
  • 1,5 šolja kukuruznog brašna
  • 2 crna luka 

Priprema: 

U posudi pomešajte kukuruzno brašno i pirinač koji ste prethodno skuvali i procedili. Zatim dodajte seckani crni luk, papriku, mladi luk, ljutu papričicu i kobasicu. Popsite crni i belim lukom u prahu, crvenom mlevenom paprikom, bosiljkom, origanom, sodom bikarbonom, biberom i kajenskim biberom, a zatim dodajte umućena jaja i ulje. Na kraju dodajte proceđeni kukuruz, rendani čedar sir i mleko, kao i šećer. Sve dobro promešajte, pa nauljite tepsiju i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Kako se pravilno dodaje kvasac u testo TikTok/ its.chloeh

Izvor: StvarUkusa