Proja se nekada pravila od 3 sastojka, a služila se umesto hleba. Vremenom u nju su počeli da dodaju različite sastojke i tako je ovo pecivo postalo još ukusnije. Ako volite proju, onda obavezno isprobajte i američki recept. Oni su proju obogatili raznovrsnim začinima, povrćem, pirinčem, sirom, kao i ljutom papričicom. Uživajte!
Probajte i meksički recept za proju.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/8 kašičice bibera
- 1/8 kašičice kajenskog bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 kašike ulja
- 1/2 ljute papričice
- 1 mladi luk
- 2 ravne kašike šećera
- 4 kašike neslanog putera
- 1 dimljena kobasica
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 žute papirke
- 1 konzerva kukuruza
- 1 šolja mleka
- 230 g čedar sira
- 1 šolja kuvanog pirinča
- 1,5 šolja kukuruznog brašna
- 2 crna luka
Priprema:
U posudi pomešajte kukuruzno brašno i pirinač koji ste prethodno skuvali i procedili. Zatim dodajte seckani crni luk, papriku, mladi luk, ljutu papričicu i kobasicu. Popsite crni i belim lukom u prahu, crvenom mlevenom paprikom, bosiljkom, origanom, sodom bikarbonom, biberom i kajenskim biberom, a zatim dodajte umućena jaja i ulje. Na kraju dodajte proceđeni kukuruz, rendani čedar sir i mleko, kao i šećer. Sve dobro promešajte, pa nauljite tepsiju i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem