Proja se od davnina nalazi na srpskoj trpezi, a u početku se pravila od 3 osnovna sastojka, da bi vremenom recept za ovo kultno pecivo dobilo nove sastojke. U testo možete da dodajete namirnice po želji, a ono što je najbitnije jeste da sipate jogurt, jer će zbog njega proja biti ukusnija i mekša. Danas vam donosimo recept za proju sa slaninomi tikvicama kojoj neće moći da odole ni najveći gurmani. 

  • Sastojci: 
  • 1 veća tikvica
  • 200 gr slanine
  • 400 ml jogurta
  • 1 crvena paprika
  • 2 jajeta
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 1/2 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo

Priprema: 
Tikvicu izrendajte, pa je posolite i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Papriku i slaninu iseckajte na kockice, pa pomešajte sa brašnom (i kukuruznim i običnim), pa promešajte. Dodajte i tikvicu koju ste dobro ocedili, kao i umućena jaja i jogurt. Lepo sjedinite smesu. Sipajte u tepsiju koju ste nauljili ili obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-45 minuta. 

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

Izvor: Stvar ukusa