Ako vam je ostao hleb od prethodnog dana, a ne želite da pravite prženice, već nešto drugačije, predlažemo vam ovaj recept. U tiganju pomešajte i ispržite jaja, hleb i sir, pa poslužite za doručak ili večeru. Ovo jelo se lako pravi i sastojci su jeftini.
Sastojci:
- 2 parčeta hleba
- 2 paprike
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 jaja
- malo tvrdog sira
- peršun
Recept za doručak od bajatog hleba i jaja:
Isecite hleb na kockice, pa stavite u tiganj koji ste prethodno malo zagrejali. Izvadite hleb iz tiganja, pa u isti sipajte malo maslinovog ulja. Dodajte iseckanu papriku, crni i beli luk, pa pržite dok povrće ne omekša. Vratite hleb i promešajte. Odvojite žumanca i belanca, pa belanca dodajte u tiganj. Pokrijte i pržite 3-4 minute, pa skinite poklopac i pospite rendanim sirom. Napravite udubljenje na 5 mesta, pa stavite žumanca u svako. Poklopite i pržite još 4 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Domaći hleb od integralnog brašna, lako se pravi
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus