Mnoga srpska jela sadrže mleveno meso, a kako ono nije skupo često se hrana pripremljena od ove namirnice može naći na trpezi. Ono što se najviše priprema su ćufte i faširane šnicle. Mnoge srpske domaćice u faširane šnicle dodaju jaja, prezle, luk... a ruska kuvarica Julija Arhipova predlaže da to ne radite, jer meso neće biti sočno.

Evo zašto ne treba dodavati jaja

Jaja se često stavljaju u mleveno meso kada pripremate faširane šnicle kako bi delovalo kao da je količina veća, ali ona samo čine da meso bude gumeno. 

Evo zašto ne treba dodavati crni luk 

Problem sa lukom je što on može da nadjača prirodni ukus mesa. Umesto da ga dodajete u mleveno meso, vi ga poslužite uz jelo. 

Evo zašto ne treba dodavati hleb

Hleb natopljen u vodi ili mleku može uzrokovati da faširane šnicle budu tvrde i tamne. Ako ga izbacite meso će biti sočnije.

Pročitajte i ovo: Faširane šnicle sa pečurkama 

BONUS VIDEO: 

Tortilje punjene mlevenim mesom  Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa/S.B.