Mleveno meso se u srpskoj kuhinji često koristi. Od njega možete da pravite nadeve za pite, punjene paprike, tikvice..., ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte... Mleveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama. Najčešće se koristiti tako što se isprži, a srpske domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju. Postoji razni trikovi i saveti koji omogućavaju da ono uvek bude sočno i ukusno, ali da li znate kako se pravilno prži?
Skoro svaka domaćica prvo proprži seckani crni luk, a kada on omekša dodaje mleveno meso i nastavlja da prži. Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mleveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga preprižete i da ono bude suvo. Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mlevenog mesa.
Pročitajte i ovo: 8 sjajnih saveta kako da mleveno meso bude ukusnije
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem