Mleveno meso se u srpskoj kuhinji često koristi. Od njega možete da pravite nadeve za pite, punjene paprike, tikvice..., ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte... Mleveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama. Najčešće se koristiti tako što se isprži, a srpske domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju. Postoji razni trikovi i saveti koji omogućavaju da ono uvek bude sočno i ukusno, ali da li znate kako se pravilno prži?
Skoro svaka domaćica prvo proprži seckani crni luk, a kada on omekša dodaje mleveno meso i nastavlja da prži. Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mleveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga preprižete i da ono bude suvo. Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mlevenog mesa.
Pročitajte i ovo: 8 sjajnih saveta kako da mleveno meso bude ukusnije
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs