Mleveno meso se često koristiti u pripremi jela. Lako je za kombinovanje, jer se dobro slaže sa skoro svima namirnicama. Od njega možete da pravite uštipke, ćevape, pite, punjene paprike, ćufte... Ipak, ako želite da poboljšate ukus određenom jelu sa mlevenim mesom, onda u njega treba da dodate i pavlaku.
Ovo se ne odnosi na praljvnje nadeva za paprike ili pite, ali kada meso pržite (kao što to radite za ćufte, faširane, ćevape) u smesu od mlevenog mesa obavezno dodajte i kiselu pavlaku. Na kilogram mesa potrebno je samo 2 kašike pavlake. Ostale sastojke dodajte po želji, a začini su obavezni. Pavlaka će mleveno meso učiniti mekšim, a samim tim i svako jelo će biti sočnije. Pre dodavanja u mleveno meso, pavlaka se može pomešati sa prezlom ako želite.
Pročitajte i ovo: 8 sjajnih saveta kako da mleveno meso bude ukusnije
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus