Mešenje testa nije baš najlakši posao, ali nije ni preterano zahtevan. Ako ispratite recept kako treba sigurno će vam pecivo, hleb ili slatkši ispasti odlično. Ipak, često se dešava da sutradan pecivo i nije preterano sveže, a kada kupite gotove proizvode oni obično duže traju. I za to postoje trikovi, a u nastavku teskta pročitajte kako da napravite pecivo koje će biti sveže i sutradan.
Ulje
Кoristite ulje umesto putera. Puter i margarin čine pecivo mekšim, ali zbog ovih sastojaka ono nije dugo sveže. Zato je bolje da ih zamenite uljem kako biste osigurali svežinu.
Jogurt ili kefir
Umesto mleka koristite jogurt ili kefir i testo će biti mekše, a samim tim i pecivo. Takođe, biće sveže danima.
Ne preterujte sa jajima
Ne preterujte sa jajima. Jaja čine pecivo gustim. Ako želite da duže ostane mekano, ne dodajte više od jednog jajeta na 500 ml tečnosti.
Pročitajte i ovo: Ako želite da napravite najbolje testo dodajte mu pire krompir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Slatke lepinjice sa pavlakom
Najbrži kiš od krompira sa filom od pečuraka i praziluka
Mekan i sočan kolač od griza po turskom receptu
Recept za najukusnije pileće ćevape