Većina domaćica se pridržava recepta kada krene da mesi testo, a retke su one kojima ono savršeno uspeva iz prve. Ipak, ako se pridržavate recepta, budite sigurni da će vam uspeti. Od testa možete da napravite ukusno pecivo, hleb, lepinje... a kako je u toku Uskršnji post predlažemo vam da napravite univerzalno posno testo.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 ml ulja
- 10 g kvasca
- 25 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 300 ml kisele vode
Recept za univerzalno posno testo:
U posudu sipajte kiselu vodu, pa dodajte šećer i kvasac. Promešajte i ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, a zatim sipajte ulje. Postepeno dodajte prosejano bršano, a na kraju i so. Umesite testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite na sobnoj temepraturi najmanje pola sata. Pripremite od testa šta god želite.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi jogurt testo
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem