Većina domaćica se pridržava recepta kada krene da mesi testo, a retke su one kojima ono savršeno uspeva iz prve. Ipak, ako se pridržavate recepta, budite sigurni da će vam uspeti. Od testa možete da napravite ukusno pecivo, hleb, lepinje... a kako je u toku Uskršnji post predlažemo vam da napravite univerzalno posno testo. 

Sastojci: 

  • 500 g brašna 
  • 100 ml ulja 
  • 10 g kvasca
  • 25 g šećera
  • 1/2 kašičice soli 
  • 300 ml kisele vode

Recept za univerzalno posno testo: 

U posudu sipajte kiselu vodu, pa dodajte šećer i kvasac. Promešajte i ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, a zatim sipajte ulje. Postepeno dodajte prosejano bršano, a na kraju i so. Umesite testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite na sobnoj temepraturi najmanje pola sata. Pripremite od testa šta god želite. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi jogurt testo

BONUS VIDEO: 

Instagram/ trendypastry Kako da oblikujete testo

(StvarUkusa/S.B.)