Jogurt testo još zovu i ludo testo, jer može da se upotrebi doslovno za kiflice, lepinje, pogačice, rol viršle ili picu… Šta god poželite! Možda ćete želeti da isprobate i 2 trik sastojka uz koje testo uvek uspeva. Jogurt testo se čuva u frižideru i kada poželite od njega pravite kiflice, lepinje itd. Evo kako se priprema jogurt testo!
Sastojci:
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 1 kg glatkog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 400 ml jogurta
- 50 ml ulja
Recept za jogurt testo:
Pripremite kvasac:
Izmrvite kvasac, dodajte šećer pa prelijte toplim mlekom. Ostavite 10 minuta da se aktivira kako biste napravili jogurt testo.
Zamesite testo:
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i nadošli kvasac. Zamesite glatko jogurt testo. Ostavite testo na toplom pokriveno kuhinjskom krpom da narasta jedno 45 minuta.
Oblikujte peciva:
Nakon toga razvaljajte jogurt testo, oblikujte peciva kakva želite (nafilujte ih) i pustite da se dižu još oko pola sata. Pecite na 190 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata. Uživajte!
Pročitajte i kako da OD JEDNOG TESTA NAPRAVITE 3 POGAČE
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus